SE

Pipemodul on ainoa tutkitusti turvallinen kotelojärjestelmä Euroopassa – CE-merkintä tulossa

Aloitimme vuonna 2012 VTT Expert Services Oy:n kanssa tekemään CE-merkintään johtavaa eurooppalaista teknistä arviointia pipemodul®-palosuojatuotteiden järjestelmälle. Nyt kuuden vuoden jälkeen arviointi on valmis (ETA 16/0828) ja sen pohjalta olemme saamassa tuotteillemme CE-merkinnän.

ETA-arvioinnin tekeminen oli pitkä ja haastava prosessi, johon sisältyi paljon vaativia testauksia. Prosessin myötä on syntynyt lukuisia patentteja ja mallisuojattuja yksityiskohtia. Testit koostuivat useista polttokokeista, iskutestistä, paloluokkatestistä sekä äänieristävyystestistä. Näiden lisäksi myös muut CE-merkintään kuuluvat tuotteiden ominaisuudet piti ottaa huomioon, jotta tuotteet voitiin todeta turvallisiksi käyttökohteessaan ja ne voidaan CE-merkitä. Nyt alalla on ainoana Euroopassa tutkitusti turvallinen kotelojärjestelmä paloluokitusta vaativissa koteloinneissa.

Vastuu rakennustuotteen kelpoisuudesta on viime kädessä hankkeeseen ryhtyvällä. ETA-arviointi ja tuleva CE-merkki ovat vahvistus siitä, että pipemodul®-tuotteet ovat testattuja ja hyväksyttyjä. Näin suunnittelija ja rakentaja voivat olla varmoja, että Pipemodulin kotelot uloskäytävissä täyttävät viranomaisten koteloinneille asettamat vaatimukset. Näin voidaan välttää paikallinen hyväksyttämismenettely, jolla osoitetaan rakennusvalvonnalle tuotteen kelpoisuus käytettävässä kohteessa ja välttää mahdolliset siitä syntyvät kustannukset. Pipemodul®-moduuleja käyttämällä voidaan näin ollen nopeuttaa ja tehostaa suunnitteluprosesseja.

ETA-hyväksytty yhdistelmämoduuli