SE

Historia

Pipemodul Oy – ideasta tuotteeksi

Pipemodul Oy:n juuret ovat asennusmaailmassa. Pipemodul-tuotteet ideoinut yrityksen perustaja LVI-teknikko Vesa Partanen työskenteli 1970-luvulla rakennustyömailla, perusti putkifirman ja erinäisten vaiheiden kautta päätyi kehittelemään omia tuotteita, putkiremontteja helpottavia asentajaystävällisiä LVI-koteloita. Ensimmäiset moduulien prototyypit rakenneltiin 1990-alkupuolella, Pipemodul Oy perustettiin vuonna 1999.

Perheen voimin eteenpäin

Pipemodul Oy:n koko osakekanta on Partasen perheen hallinnassa. Vesa Partanen toimii hallituksen jäsenenä, hänen poikansa Asko Partanen johtaa yritystä toimitusjohtajana. Hänen lisäkseen osakkeita omistaa Marja-Leena Partanen.

Kotipaikkana Mikkeli

Yritys on toiminut koko ajan Mikkelissä, ensin Pursialassa, vuodesta 2011 Tuskussa Työmiehenkadulla. Toimisto ja tuotanto sijaitsevat samassa osoitteessa, mikä mahdollistaa tiiviin yhteistyön myynnin, suunnittelun ja valmistuksen välillä. Pursialan toimitiloissa tapahtuu edelleen osa valmistuksesta, tiloja on myös vuokrattu muille yrityksille.

Monta nimeä AS-elementistä pipemodul-moduuliin

Nimen keksiminen uudelle, markkinoilla ennestään tuntemattomalle tuotteelle on tapahtunut vaiheittain. Modulaarisena osana, joka sisältää kaikki asennukseen tarvittavat eristeet ja kiinnikkeet, Pipemodul Oy:n valmistamat pitkälle kehitetyt kotelot ovat nyt moduuleita. Ne ovat enemmän kuin pelkkä kotelo, niihin voi asentaa turvallisesti kaikki talotekniset johdot ja kaapelit, ja niihin kuuluu modulaarisina lisäosina vesimittarikotelot, vuodonilmaisimet ja muut oheistarvikkeet. Moduuleista on käytetty myös nimeä asennuselementti.

Palkittu yritys

Pipemodul Oy:lle myönnettiin Mikkelin kaupungin yrittäjäpalkinto vuonna 2010.

Pipemodul-ratkaisua on käytetty vuoden putkiremonttikilpailussa vuosina 2010 ja 2011.

Pipemodulin tuotteet olivat ainoana suomalaisena ratkaisuna ehdolla vuoden tuoteuutuudeksi Pohjoismaiden suurimmilla rakennusalan messuilla – Nordbygg-messuilla Tukholmassa v.2018. Finalistiehdokkaat oli valittu 70 huippulistalle päässeen tuotteen joukosta.