SE

Asukkaalle

Vaivaton putkiremontti

Pipemodul-putkiremontissa jätetään vanhat putket paikoilleen ja täysin uudet putket sijoitetaan porraskäytävään ja huoneistoon tehdasvalmisteisiin moduuleihin. Moduuliasennuksen etuja ovat putkistojen asennustöiden nopeus, helppous, siisteys ja pipemodul®-moduulien pieni tilantarve. Työ voidaan toteuttaa isoissakin kohteissa pienellä työvoimalla.

Remontteja moduuleilla on tehty jo yli 20 vuoden kokemuksella lähes 4000:een kerros-, rivi- ja omakotitaloon yli 100 000 asukkaan iloksi. Perillä elementtien saavuttua asennustyö etenee joutuisasti asumista turhaan häiritsemättä. Putket ja johdot voidaan kuljettaa kiinteistössä montaa reittiä pitkin, esimerkiksi käsikaiteiden välissä, tai kerrostasanteiden läpi rappukäytävän seinällä. Kotelot asennetaan paikalleen, talotekniikka asennetaan koteloon ja kokonaisuus suljetaan kansiosalla. Yleisten tilojen jälkeen asennustyö etenee kodissa nopeasti ja siististi, vaikkapa sisustukseen sopivalla MDF-moduulilla. Koteloillamme on mahdollista toteuttaa myös viemäröinti, jäähdytys, lämmöntalteenotto ja ilmanvaihto aina asiakkaalle räätälöitynä ja kohteen väriin maalattuna.

Työstä aiheutuva haitta asukkaille on merkittävästi vähäisempi kuin mihin on perinteisten putkiremonttien myötä totuttu. Suurin osa töistä tehdään huoneistojen ulkopuolella ja veden käyttökatkot kestävät keskimäärin yhden päivän huoneistoa kohti. Tuotteemme ovat suomalaista suunnittelua suomalaisuuden takeena on avainlippu. Moduulit valmistetaan Mikkelissä.

TILAA PIPEMODULILTA ILMAINEN ESITTELYKÄYNTI TALOYHTIÖÖSI. YHTEYSTIETOMME LÖYDÄT TÄÄLTÄ:

Uutta asumismukavuutta

Kiinteistöön voidaan putkiremontin yhteydessä tuoda uusia viihtyvyyttä ja käytännöllisyyttä parantavia ratkaisuja. Vanhoista taloista puuttuvat usein ilmastointi ja lämmöntalteenotto, joiden vaatimat putket kulkevat kätevästi siisteissä moduuleissa. Moduuleissa voidaan kuljettaa myös tietoliikenneverkot ja kaapelit, sekä asumismukavuutta parantava jäähdytys.

Usein linjasaneerauksen yhteydessä tehdään myös päivitys muun talotekniikan osalta. Jos vaikka sähköremontti ei olisikaan ajankohtainen juuri samaan aikaan linjasaneerauksen kanssa, moduuleja tilatessa kannattaa miettiä tilavaraukset sähkö- ja datakaapeleille. Avattavuus on tärkeä etu.

Moduulit voidaan toteuttaa tarpeiden ja käytettävissä olevan tilan mittojen mukaan sijoittamalla niihin samalla uusia teknisiä ratkaisuja tukevia putkia ja kaapeleita. Palveleva myyntimme suunnittelee yhdessä asiakkaan kanssa sopivimmat ratkaisut kohdekohtaisesti.

Moduulien mukana saadaan asukkaille huoneistokohtainen vedenmittaus, jonka lukemat voidaan katsoa kätevästi porrashuoneeseen tai huoneistoihin sijoitetuista vesimittareista tai laittaa moduuleihin etäluettavat mittarit.

Turvallinen ratkaisu

Pipemodul on ainoa Eurooppalainen turvalliseksi testattu järjestelmä paloluokitusta vaativissa koteloinneissa, joille on tehty ETA (eurooppalainen tekninen arviointi) VTT Expert Services Oy:n kanssaja ne CE-merkitään. Tuotannon valvonta, testaukset sekä varmentamistehtävät ovat hyväksytyn kolmannen osapuolen (Eurofins Expert Services Oy) toteuttamat ja tuotteemme valmistetaan laatujärjestelmän mukaisesti.

Erilaisten palokokeiden lisäksi on testattu useita muitakin tuoteominaisuuksia, joista muodostuu koteloinnin turvallisuus käyttökohteessa. CE-merkintä on kiinteistön turvalliseen käyttöön liittyvä todiste ja se on kattavin ja riskitön tapa todentaa tuotteen kelpoisuus rakennuskohteessa. Porrashuoneet toimivat esimerkiksi tulipalotilanteissa poistumis- ja pelastautumisreitteinä ja siksi kiinteistöjen uloskäytäviä koskee useimmiten hyvin tarkat määräykset.

Moduulit täyttävät vesi- ja viemäriasetuksen velvoitteet kaikilta osin. Ne ovat avattavia ja varmistavat tekniikan helpon huollettavuuden. Ratkaisu on kestävä ja mahdolliset vuodot ja viat on helppo paikantaa ja korjata. Järjestelmään kuuluu jokaiselle kerrostasolle asennettava vuodonilmaisin.

Vakuutusyhtiöiden suosittama ratkaisu

Taloyhtiölle järkevä tapa on tehdä putkiremontti pinta-asennuksena avattaviin moduuleihin rakennusmääräyksiä ja hyvää rakennustapaa noudattaen. Uudet putket ja johdot ovat huolitelluissa ja eristetyissä avattavissa koteloissa, joiden ansiosta putket on helppo huoltaa ja tarvittaessa korjata.

Pinta-asennuksen myötä myös tulevaisuuden seuraava putkiremontti on helppo toteuttaa. Vuodonilmaisimien vuoksi mahdolliset vesivahingot on helppo ennakoida ennen suurempia ongelmia.

Pipemodul-menetelmä verrattuna muihin menetelmiin

Tehdasvalmisteinen asennusmoduuli on paikan päällä tehtyihin rakenneainekoteloihin verrattuna 30-60 % edullisempi 1) ratkaisu. Säästö syntyy ennen kaikkea säästyneinä työtunteina. Muita valmiin tehdasvalmisteisen asennusmoduulin kustannusetuja elinkaaren aikana ovat helppo avattavuus, kestävyys, korkea laatu ja CE-merkintä palosuojatuotteissa.

1) Aleksi Alisalo; Putkielementtien vertaaminen kipsikotelointimenetelmään Putkiremontissa. Opinnäytetyö, Talotekniikka, MAMK