SE

Pipemodul Oy Siltamäessä

Pipemodul Oy on mukana toteuttamassa pääkaupunkiseudun kaikkien aikojen suurinta putkiremonttien kokonaisuutta. Urakan arvo on lähes 30 miljoonaa euroa ja siihen kuuluu yhteensä viisi taloyhtiötä ja 36 kerrostaloa. Remontissa saneerataan yhteensä 726 asuntoa.

Putkiremontit tehdään Siltamäen matalissa kerrostaloissa, jotka ovat rakennettu vuosina 1968-1973. Näissä viidessä asunto-osakeyhtiössä on yhteensä 101 samantapaista rappua.

Helsingin Suutarilassa sijaitsevassa Siltamäen lähiössä kuusi taloyhtiötä ovat tehneet yhteistyötä jo vuosia. Nämä kuusi taloyhtiötä ovat Asunto Oy:t Siltakoivu, Siltamänty, Siltatuomi, Siltaraita, Siltapaju ja Siltahaapa. Näiden taloyhtiöiden talot ovat liki identtisiä, joten työvaiheiden monistettavuus on helppoa.

Hanke toteutetaan kokonaisuudessaan vuoden 2022 loppuun mennessä. Tänä aikana hanke työllistää satakunta korjausrakentamisen ammattilaista.

Linjasaneerauksessa uusitaan putkien ja märkätilojen lisäksi sähköt, nousut ja IT-yhteydet. Rakenteeltaan samanlaisten talojen viemärit ovat sukitettu aiemmin.

Ryhmähankkeen ansiosta Siltamäen linjasaneerauksen säästöt ovat yli kymmenen prosenttia verrattuna siihen, että jokainen taloyhtiö kilpailuttaisi putkiremonttinsa yksin.