SE

As. Oy Helsingin Pasilantornit

Helsingin Pasilaan toteutettiin kahden 1970-luvulla rakennetun kerrostalon linjasaneeraus. Pipemodul -ratkaisulla talotekniikka uusittiin ajanmukaiseksi käyttövesiputkilla, ullakon lattialämmityksen runkojohdoilla ja sähkökaapeloinneilla. Uutta tekniikkaa edustivat LTO-putket.

Nopea ja edullinen ratkaisu

Pasilantornien mittavaa putkiremonttia suunniteltaessa toteutustavan valintaan vaikuttivat ratkaisun nopeus ja kokonaistaloudellisuus. Uudet putket ja johdot päätettiin reitittää porrashuoneiden kautta eri kerroksiin. Kipsilevyistä paikan päällä rakennetuista koteloista luovuttiin niiden vaatimien runsaampien työtuntien sekä rakennusjätteiden ja pölyn vuoksi. Valituksi tuli Pipemodulin tunnettu ja testattu ratkaisu, joissa putket sekä johdot asennetaan mittatarkkoihin ja siisteihin moduuleihin. Moduulien etukäteissuunnittelu tapahtuu yhteistyössä Pipemodulin ja kohteen muiden suunnittelijoiden kanssa. Tämä on siistin ja onnistuneen lopputuloksen kannalta erittäin tärkeää.

Varma kokonaistoimitus

– Pipemodul-tuotteet ovat laadukkaita ja käyttö on ollut vaivatonta. Jo tarjoukset ovat tulleet nopeasti ja tuotteiden mukana tulevat mittapiirustukset sekä sapluunat helpottavat asennustyötä merkittävästi. Itse moduulit ovat olleet aina priimaa eikä viallisia tuotteita ole tullut vastaan, kertoo Tom Nyman Porvoon LVI-Groupista. Myös toimitukset ovat olleet täsmällisiä ja nopeita. Nämä kaikki vaikuttivat työn sujuvuuteen.

jaa tämä sivu

Tutustu muihin referenssikohteisiin