SE

As. Oy Korpisoturi – rivitalon vesihuolto nopeasti ja kestävästi kuntoon

Mäntyharjulaisessa rivitaloyhtiössä valmistauduttiin jouluun 2014 ankeissa olosuhteissa. Huoneistojen lattioiden alle sijoitetut käyttövesiputket olivat pettäneet ja talouskäyttöön tarkoitettu vesi valui perustuksiin. Uusien putkien asentamisessa vanhojen paikalle ei ollut mitään mieltä. Vesihuolto oli saatava nopeasti kuntoon ja parempaan kontrolliin tulevia vuosikymmeniä ajatellen.

LVI-insinööritoimisto Parkkisen suosituksesta Korpisoturissa päädyttiin kaukaa viisaaseen järkivalintaan. Kohteeseen asennettiin avattavat Pipemodul-moduulit. Luotettavat Pipemodulin putkistomoduulit takaavat, että vastaavia vesivahinkoja ei pääse enää tapahtumaan. Käyttö- ja lämmitysvesiputket sekä koteloihin tarpeen mukaan sijoitettavissa olevat johdot ja kaapelit ovat niissä koko ajan tarkkailun alla. Pinta-asennettavissa koteloissa pienikään vuoto ei jää huomaamatta ja avattavuuden vuoksi vuodot on helppo paikallistaa ja korjata. Siksi järjestelmä on vakuutusyhtiöiden suosittelema.

“Käytännön kokemus on se, että Pipemodul-moduulit ovat varma valinta. Ne ovat nopeita asentaa. Jälki on aina tasalaatuista ja lopputulos on asiallinen. Myös suunnittelijan työn kannalta Pipemodul on helppo ratkaisu. Mitoitetaan vain putkikoot, jotka puolestaan määräävät moduulien koot” – Parkkinen tiivistää.

“Remontti pysyi aikataulussa, enkä ole kuullut yhdenkään asukkaan valittavan lopputuloksesta. Omasta mielestänikin kaikki toimii hyvin. Kotelot istuvat hyvin huoneistojen katonrajaan. Ääntäkään koteloista ei kuulu lainkaan. En osaa sanoa, millä muulla tavalla tämä remontti olisi voitu meillä tehdä paremmin.” – Taloyhtiön hallituksen puheenjohtaja, Terttu Kytö.

Nopea Työ käynnistyi tammikuussa 2015. Ensimmäiset moduulit toimitettiin B-taloon viikon 5 lopulla ja seuraava erä A-taloon viikolla 11. Kohde oli luovutuskunnossa vappuun mennessä viikolla 18. Asukkaat pystyivät asumaan koko putkisaneerauksen ajan kotonaan.

jaa tämä sivu

Tutustu muihin referenssikohteisiin