SE

As. Oy Porin Satakunnakatu 18, 20 & 22, ”Kiinanmuuri”

”Kiinanmuuri” kerralla kuntoon

Porissa käynnistyi vuoden 2012 marraskuussa mittava remonttihanke, joka sai paljon mediahuomiota osakseen. Pipemodul-moduuleilla toteutettiin yhteensä kolmen kerrostalon ja 191 asunnon putki- sekä viemäriremontti.

”Kiinanmuuriksi” ristitty, 186 metriä pitkä rakennuskokonaisuus muodostuu viisikymmentäluvun puolivälin vaiheilla rakennetuista kolmesta eri asunto-osakeyhtiöstä. Asunto Oy:t Porin Satakunnankatu 18, 20 ja 22 päättivät toteuttaa linjasaneerauksen ryhmäkorjaushankkeena, jolla saatiin merkittäviä synergiaetuja ja säästöjä. Taloyhtiöt laskivat, että kolmen kimpalla säästöjä kokonaisurakasta syntyy noin 10 prosenttia, mikä on noin kuuden miljoonan euron hankkeessa merkittävä summa.

Vaikka kolmen taloyhtiön urakat kilpailutettiin yhtäaikaisesti, niin toisistaan jonkin verran poikkeavien korjaustarpeiden ja yksityiskohtien vuoksi kukin taloyhtiö teki erillisen urakkasopimuksen saman urakoitsijan kanssa. Urakoitsijaksi valikoitui ryhmäkorjauskokemustakin omaava porilainen Sakipa Oy.

Työt käynnistyivät Asunto Oy Porin Satakunnankatu 18:n ensimmäisestä portaasta vuoden 2012 lopulla. Viimeisen yhtiön viimeisen portaan asunnot luovutettiin kesällä 2014.

”Kiinanmuurin” korjaushankkeessa uusittin koko vesi- ja viemärijärjestelmä käyttäen pääsääntöisesti Pipemodulin esivalmiita moduuleja. Käyttövesi ja viemäröinti toteutettiin pysty- ja vaakamoduuleilla ja samalla moduuleilla reititettiin myös eteisten sähkökaapelointeja. Kohteen LVI-suunnittelijan ja Pipemodulin tuotesuunnittelijan tekemä tiivis yhteistyö mahdollisti viemärin nousulinjojen lisäksi myös niiden vaakalinjojen koteloinnin moduuleilla.

Pipemodul-ratkaisu myös urakoitsijoiden suosiossa

Remontissa sovellettiin nykyaikaisia teknisiä ratkaisuja esimerkiksi vesijohtojen ja pystyviemäreiden sijoittamisessa. Ne ovat tiivisteineen kaikkineen sijoitettu avattaviin moduuleihin, jotka sijaitsevat porrashuoneessa.

– Näin putkistot saadaan sijoitettua aika pieneen tilaan, mikä vähentää rakennustöiden määrää, toteaa rakennuttajapäällikkö Juhani Salminen Sakipa Oy:stä.

– Lisäksi kotelointi ja niiden sijoittaminen porrashuoneeseen perustuu siihen, että putket voidaan helposti vaihtaa tarvittaessa. Vuodotkin tulevat nopeasti näkyviin, koska putkiin on asennettu valmiiksi vuodonilmaisimet, jatkaa Salminen.

As. Oy Porin Satakunnankatu 18, 20 & 22

”Kiinanmuuriksi” ristitty rakennuskokonaisuus muodostuu kolmesta asunto-osakeyhtiöstä. As. Oy Porin Satakunnankatu 18, 20 ja 22 on rakennettu peräkkäisinä vuosina 1956, 1957 ja 1958. Huoneistoja asunto-osakeyhtiöissä on yhteensä 191. Rakennuskokonaisuus sijaitsee Porin Riihikedossa ja se on 186 metriä pitkä.

jaa tämä sivu

Tutustu muihin referenssikohteisiin