SE

Hotelli Scandic Rosendahl

Hotelli Scandic Rosendahl pysyi toiminnassa koko putkiremontin ajan

Tamperelaisessa Scandic Rosendahlissa tehtiin putkistosaneeraus, jota asiakkaat eivät edes huomanneet. Hotelli oli käytössä koko remontin ajan.

Saneeraus toteutettiin käyttämällä tehdasvalmisteisia, paloluokiteltuja ja valmiiksi eristettyjä putkistomoduuleja. Niiden ansiosta äänekkäitä ja pölyisiä purkutöitä ei tarvinnut tehdä juuri lainkaan. Samalla remonttiaika ja kustannukset pysyivät hallinnassa.

Pipemodul-moduulijärjestelmät sopivat erinomaisesti kiinteistöihin, joiden toimintaa ei haluta keskeyttää. Tällaisia ovat esimerkiksi hotellit ja liikekiinteistöt. Hotellin toiminta ei keskeytynyt, eivätkä asiakkaat kärsineet remontista. Kiinteistön omistajan edustaja totesi remontin jälkeen: ”Jos saneeraus olisi tehty perinteisesti seinät aukaisemalla, olisi iso osa hotellista jouduttu sulkemaan ja olisimme saaneet valituksia häiriöstä jatkuvasti.”

Pipemodul-menetelmä vastasi hotellin tarpeisiin erinomaisesti. Liiketoiminta jatkui lähes normaalisti vain pienen osan huoneista ollessa kerrallaan poissa käytöstä. Ratkaisu oli nopein ja taloudellisin vaihtoehto. Myös asentaminen oli nopeaa ja turvallista. VTT Expert Service Oy:n virallisissa testeissä Pipemodul-moduulit on todettu paloturvallisiksi. Myös muut testit ovat osoittaneet tuotteet turvallisiksi.

Hotelli ei saanut negatiivista palautetta asiakkailtaan. Hotellin johtaja Airi Tarvaisen mukaan pipemodul-moduulit ovat todella siistejä ja ratkaisuna pipemodul-menetelmä on nopea ja vaivaton. Kiinteistön omistajan Pandox Oy:n mielestä lopputulos on todella hyvä ja moduulit sulautuvat ympäristöön.

”Elementit ovat siistejä ja ne istuvat hotellin käytävien fiiliksiin. Katonrajaan asennettuna ne lisäävät korkeus- ja pituusvaikutelmaa.” – Hotellinjohtaja Airi Tarvainen. Projektin alussa erityistoiveet huomioiden käytävät valokuvattiin ja moduulit mallinnettiin paikalleen tietokoneella.

Työaikaa kerrosta kohden tarvittiin vain 10 viikkoa

Projekti kesti kokonaisuudessaan 34 viikkoa. Työaikaa kerrosta kohden tarvittiin siis vain noin 10 viikkoa. Samalla uusittiin kaikki hotellihuoneet. Saneeraus toteutettiin vaakatasossa ja poissa käytöstä oli vain yksi kerros kerrallaan. Työt alkoivat ylimmässä kerroksessa viikolla 3. Uudet käyttövesiputket asennettiin valmiiksi eristettyihin pipemodul-moduuleihin. Putket sijoitettiin katonrajaan käytävän molemmin puolin ja johdettiin sisäänmenoputket huoneisiin. Moduulien pohjaosat kiinnitettiin seiniin, putkitettiin ja kansiosat laitettiin paikalleen. Kupariputkea kului yhteensä 3 kilometriä. Viimeisin kerros viimeisteltiin viikolla 32, ja viikolla 34 projekti oli kokonaisuudessaan valmis.

Scandic Rosendahl

3,5-tähtinen Scandic Rosendahl sijaitsee Pyhäjärven rannalla 10 minuutin ajomatkan päässä Tampereen keskustasta. Hotellissa on 4 kerrosta ja 214 hotellihuonetta, jotka kaikki uusittiin remontin yhteydessä. Scandic Rosendahl on rakennettu vuonna 1977.

Hankkeet osapuolet

Urakoitsija Kaunisto-Yhtiöt Tampere Oy

Suunnittelutoimisto Sweco Talotekniikka Oy

Kiinteistön omistaja Pandox Ab.

jaa tämä sivu

Tutustu muihin referenssikohteisiin