SE

Vantaan Martinlaaksossa toteutettiin linjasaneeraus 126 asuntoon tyylikkäästi ja varsin rivakalla aikataululla

Vantaan Kukinkuja 4:n kahteen 7-kerroksiseen taloon tehtiin linjasaneerauksen toinen vaihe. Viemärien sukitus oli tehty jo aiemmin ja nyt uusittiin käyttövesiputket sekä samalla esivalmisteisiin moduuleihin otettiin tilavaraus sähköjohdoille. Huoneistossa putket verhoiltiin MDF-moduuleihin. Ratkaisu esiteltiin ennakkoon taloyhtiön hallituksen kokouksessa, mikä valitsi sen toteutustavaksi. Moduulien mitoituksissa hyödynnettiin pääosin vakiomallistoa. Haaroitusosien ja huoneistoiden MDF-moduulien osalta tuotteet räätälöitiin kohteeseen sopivaksi. Moduulit suunniteltiin kulkemaan porrasaukossa, jolloin porrastasanteisiin ei tarvinnut porata läpivientejä putkituksille.

Katso videoesittely Kukinkujan linjasaneerauksesta

Esivalmisteiden tuomasta nopeudesta etua

Pipemodulin ratkaisu oli pääurakoitsijalle tuttu jo useista vastaavista kohteista. Ratkaisun parhaina puolina urakoitsija pitää työn nopeampaa kulkua, siisteyttä sekä moduulien avattavuutta mahdollisia huoltotoimenpiteitä tai uuden tekniikan asentamista varten. Remonttiaikataulun nopeutumisesta Pipemodulin esivalmisteiden avulla oli etua myös urakkakilpailussakin.

Pääurakoitsijana toimi K&T Pipe Oy, rakennusteknisistä töistä vastasi TRT-Rakennus Oy ja projektia johti Sukitusvalvonta Pro Oy.

Vasemmalta: Miika Farin K&T Pipe Oy, Heikki Jyrämä Sukitusvalvonta Pro Oy, Jani Terkomaa
K&T Pipe Oy, Mikko Hölttä Pipemodul Oy ja Toni Tietäväinen TRT Rakennus Oy.

jaa tämä sivu

Tutustu muihin referenssikohteisiin